С разработката и въвеждането в производство на нестандартни кабелни форми и снопове се появи и нуждата за металообработка на цветни и черни метали.

За да отговорим на нуждите на нашите клиенти постепенно започнахме да въвеждаме различни производствени процеси в областта на металообработката. Изделията, които можем да изработваме за нашите клиенти обхващат както нестандартни струговани и фрезовани детайли, така и детайли от листов материал.

Поради търсенето на нашите клиенти през последните години разширихме възможностите си с универсални и автоматични машини за обработка на метали. Нашите възможности са както следва:

  • Универсални машини за пробиване, шлайфане, фрезоване и полиране
  • Автоматични стругове за обработка на метални пръти до 20, 40 и 56 mm
  • универсални електрически и хидравлични преси до 6,3, 40, 100 t
  • Различни видове заваряване – точкови, дъгови, CO2 и др.

Нашият потенциал за пресовани детайли е неограничен поради възможността ни да произвеждаме или доставяме специализирани матрици за инструменти. Нашите партньори в тази област са компании с богат опит в проектирането и разработването на инструменти както и инструменти за обработка на метали и пластмаси.

Методите за повърхностна обработка на металите, които предлагаме са пасивиране на цветни метали, всякакви галванични покрития, прахово боядисване на изделия от черни метали, химически или пластмасови покрития на различни метали.